logologo text

Helden-Grashoek, Horst en Heerlen 1976

Helden-Grashoek, Horst en Heerlen 18 en 19 februari 1976

Na een busreis van ruim 2 uur werden we in Helden-Grashoek onthaald op koffie, broodjes en, hoe het ook anders Limburgse vlaai. Helden-Grashoek is de thuisbasis van pater Thei Hunnekens. In het plaatsje wonen maar 1500 inwoners. Voor de 2e keer in de Ambassade-geschiedenis overnachten we bij gastgezinnen. Dus wachten wij in het gezellige dorpszaaltje, enigszins nerveus de komst van onze gastouders af. Nadat iedereen kennis had gemaakt met zijn gastouders en de slaapspullen bij het gastgezinnen hadden gedropt maakte we ons op voor de eerste dienst. Deze dienst werd geleid door pater Thei Hunnekens. Thei was duidelijk nerveus en vergat van de zenuwen brood en wijn te delen en de zegen aan het einde van de dienst. De niet zo heel grote kerk zat stampvol en de collecte bracht maar liefst fl 2000,- op.

's Avonds was er een leuke feestavond voor koorleden en gastgezinnen georganiseerd. Onze eigen band bracht weer zijn bekende repertoire ten gehore hetgeen ook bij de gastgezinnen in goede smaal viel. Het feest was om 24:00 u afgelopen waarna iedereen met zijn gastgezin naar zijn logeeradres vetrok.
Bij mening gastgezin werd het feestje nog even voortgezet onder het genot van vlaai en gebakken eieren.

Zondagmorgen stond het halve dorp ons uit te zwaaien toen we op weg gingen naar Horst. Hier waren 2 missen voorzien. De kerk zat beide keren niet helemaal vol en er waren relatief veel kleine kinderen aanwezig. Desondanks was de opbrengst voor beide diensten toch nog fl 2200,-
Na de dienst weer terug naar het gezellige zaaltje in Helden-Grashoek voor een warme maaltijd ( tomaten bloemkoolsoep, patat, frikadel en ijs).
Na het eten vetrokken we naar Heerlen voor deelname aan het korenfestival.
Dit festival was georganiseerd door het koor Gilgamesj ter gelegenheid van hun 10 jarig bestaan. Wij zongen op een heel klein podium ons Engelse repertoire en we zongen, voor zover als mogelijk met het andere koor mee. Daarmee was er een einde gekomen aan deze trip met een opbrengst van fl 8750- voor Ethiopië.