logologo text

Mode show 1971

Modeshow

Hans Otten was een modewinkel op het Lambertus Zijlplein. Als creatief ondernemer bedacht Hans dat het misschien wel leuk was om door middel van een modeshow zijn zaak onder de aandacht te brengen. Maar waar haal je mensen vandaan die je kleren willen showen. Juist Ambassade. Dus werden een aantal Ambassadeleden benaderd of zij op 1 oktober 1971 een show wilde lopen. Na 2 avonden oefenen hoe we over de catwalk moesten lopen moesten we met twintig mensen tegelijk in de relatief kleine modewinkel kleding passen. Dat ging niet zonder horten of stoten maar aan het einde van de avond had iedereen een passende outfit gevonden.

De catwalk werd opgebouwd in de aula van de RK basisschool Het Koggeschip.

De opkomst was behoorlijk groot. Dit mede veroorzaakt door vrienden en vriendinnen van de mannequins die dit wel eens wilde meemaken.

In de zaal waren vlonders neergelegd is een V vorm. Onder begeleiding van muziek moesten we van achter de coulissen het toneel op komen en vervolgens over de vlonders de zaal in lopen. Mevrouw Otten vertelde wat wij aan hadden en voor welke prijs dit in de winkel te koop was.

We liepen in groepjes van 5. Iedere groep moest 5 keer van kleren wisselen. De eerste ronde stond in het teken van anti-mode, de tweede ronde sportief,de derde gekleed en de vierde winterjassen. Voor de laatste ronde hadden we allemaal zelf iets in de winkel mogen uitzoeken.

Tussen de ronde was het flink stressen want je had maar een paar minuten om je om te kleden. De snelheid zorgde ervoor dat er al snel zón berg kleren achter de coulissen lag dat een aantal mensen hun nog te showen kleding niet meer kon vinden. Gelukkig was er tussen de derde en vierde ronde een pauze ingelast, Tijdens deze pauze werden de aanwezigen muzikaal vermaakt door Peter Martens en Cor Hofman Het werd een succes. Ik meen me te herinneren dat we na afloop de gedragen kleding met korting konden kopen. Of de verkoop bij Otten modes is gestegen??

Fotoboek-Mode-show