logologo text

België mei 1972

Belgie 20 mei 1972

Precies op tijd en dat is 9:00u vertrokken we, uitgezwaaid door velen ouders en enkele jaloerse junioren op weg naar Diest. De eerste stop was het Eurostrand. Even een kopje koffie drinken, trampoline springen of op de waterfiets.
In Diest sliepen wij in een, voor de Parijsgangers bekende jeugdherberg. Iedereen rende direct naar boven om de leukste slaapkamers te bemachtigen. Veel tijd was er niet want om 19:00u stond de eerste dienst in Mol al op het programma. In deze hypermoderne kerk hield Sjaak van Helden zijn vermaarde speech .De collecte bracht Bf 8272 , DM 50 en Fl 19,22 op. Aansluitend gingen we naar Giele voor de volgende dienst. De kerk in Giele was veel kleiner maar wel stampvol. De opbrengst was wonder boven wonder veel groter dan Bf 17.250 verkocht. Een mooie opbrengst voor de eerste dag.
Negen uur vertrokken we voor het diner dat ons door de heer Stouthuizen werd aangeboden naar Kasterlee. Ook de pastoor liet zich niet onbetuigd en gaf een rondje weg.

Terug naar herberg was het op jongensslaapzaal bedrukt. Enkele leden gaven op duidelijke wijze aan dat zij wilde slapen. Bij de dames was het echt veel pret en een korte nacht want om 8:30u moest iedereen weer aan het ontbijt zitten voor het vertrek naar Beerse. De opbrengst in Beerse was goed Bf 23.463 en de boeken en platen brachten nog eens Bf 10.420 op. Vervolgens door naar Antwerpen voor wat vermaak. Aansluitend een feestavond. De volgende dag weer vroeg op want om 10:15u werden we in Turnhout verwacht waar we zongen in een enorm grote kerk. Volgens pater Busë heeft men 400 jaar gedaan over de bouw van deze kerk. Een opmerkelijk verzoek werd door Pater Busé gedaan aan de gelovigen in deze kerk. Hij verzocht hen om niet zoals gewoonlijk na de ontvangst van de communie direct de kerk uit te lopen. In deze kerk haalden we Bf 22.849 op met de collecte en Bf 10.830 met de verkoop. Pater Sjaak vertrok vanaf dit punt naar Susteren en wij vetrokken naar het Zilvermeer, waar een groot vies strand op ons lag te wachten voor het middagvermaak. Aan het einde van de middag reden we weer richting Turnhout voor ons avondmaal in een zelfbedieningswegrestaurant om aansluitend door te gaan naar Beers voor een concertoptreden. De nummers werden deze keer aan elkaar gepraat door Lidy en Ineke.
De pauze tijdens het concert werd bijna onmogelijk gemaakt door de toehoorders. Zij bleven maar schreeuwen om meer. Met het concert werd nog eens Bf 4.360 opgehaald. De totale opbrengst omgerekend naar guldens kwam daarmee uit op Fl 9211,-

De volgende ochtend vertokken we naar Avifauna, maar niet eerder nadat we alles hadden opgeruimd. Hier konden we onze laatste energie kwijt. We eindigden de trip met een etentje in het restaurant .Thuis (waar het uiteraard weer regende) werden we opgewacht door de junioren. Waren zij zaterdag wel naar huis gegaan?

fotoboek Belgie 1972