Ethiopië-week 1974
Een week vol activiteiten met het doel zoveel mogelijk geld op te halen voor het ontwikkelingswerk in Ethiopië. Het organisatie-comite dat bestond uit Theo van der Jagt, Frans van Straaten, Ko Berendsen, Hans Haer, Karel Metz en Gerard Heerooms zijn ruim een half jaar bezig geweest met de voorbereidingen. Zij moesten en konden op heel veel mensen een beroep doen. Het bijzondere aan deze week was dat ook iedereen, katholiek, gereformeerd, hervormd of niet gelovig zich voor dit doel inzetten. Dat lijkt anno 2011 heel normaal maar in 1974 was dat niet zo vanzelfsprekend. Het is bijna onmogelijk om de indrukken van deze week in een kort verhaal samen te vatten maar we gaan het proberen.
Zondag 19 mei
De heer J.Verbeek van Terre des Hommes sprak de aanwezigen toe in RK basisschool Het Koggeschip. Na zijn speech vertrok de hele stoet onder begeleiding van drumband St.Hubertus naar het schoolplein waar pater Flip Essing de Ethiopische vlag hees. Aansluitend konden de aanwezigen naar de expositie en vooral verkoop van derde wereld artikelen. Aansluitend werd er een 35 minuten durende film over het project in Ethiopië getoond gemaakt door Theo van der Jagt.
Zondagavond was het tijd voor een grootste showavond onder regie van Nol Durville en Arie Keuning.
Een scala van artiesten trad op zoals; De Medley's bestaande uit Ineke Durville, Dick Bartels, Peter de Haan en Karin de Haan-Bartels, de Goretti's, het duo John John en Georgio , de soloptredens van Ineke Durville en Nanda Doest en als klapstuk imitator Robert Paul. Ook was er een verkleedkwis met de "dames" Köster, Stolp en Martinez. De hele show werd aan elkaar gepraat door Truus Köster
Maandag 20 mei
Klaverjasdrive in de aula van de RK basisschool het Koggeschip.
Dinsdag 21 mei
In de middag was alle aandacht gericht op de bejaarden. Zowel in de zaal onder de kerk als in het bejaardencentrum - Zuid hadden de bejaarden een gezellige middag met spelletjes bingo en heerlijke hapjes. In het bejaardencentrum gaf Gerard Heerooms een demonstratie pâte maken.
In de avond een optreden in de kerk van de 7 smarten van de Amsterdamse politiekapel o.l.v Karel Koppelaar, het politiemannenkoor Euterpe en het Ambassadekoor o.l.v Peter Martens. Het klapstuk was The Voice of Freedom .
Een nummer waar alle deelnemers aan mee deden en beloond werd met een minuten lang durende ovatie.
Woensdag 22 mei
Tijd voor de kinderen. O.l.v Broeder Marus werd een sportmiddag georganiseerd voor ruim 100 kinderen van de lagere school.
Tegelijkertijd werd begonnen met de opbouw van de tent op het schoolplein. De volgende dag zou in deze tent de Fancy Fair van start gaan. Tot diep in de nacht werd er door gewerkt om alles op tijd klaar te krijgen.
Woensdagavond wederom in de aula van Het Koggeschip een Bingoavond.
fotoboek opbouw tent, fotoboek bingoavond
Vanaf donderdag 23 mei tot en met zondag 26 mei
Na de kerkdienst (op deze donderdag was het Hemelvaartsdag) werden alle kerkgangers (dat waren er toen nog veel) na het schoolplein gedirigeerd voor de officiële opening van de grootste Fancy Fair ooit in Geuzenveld gehouden. Wat kon men zoals doen: schieten in de schiettent, bal trappen in de balschiet-afdeling, film over het project in Ethiopië kijken in een bioscoop , speertjes werpen, ringsteken, vissen, ballonprikken, grabbelen, envelop trekken, kwartjesstand, het rad van Avontuur , tombola, de raden maar stand etc etc, Op het waterlooplein werden tweedehands spullen aan de man. Verder waren er uiteraard verschillende barretjes en eettentjes en stonden ook een aantal winkelierstands.
Beveilingingsdiensten waren toen nog niet gemeengoed dus werden er nachtteams ingezet voor de bewaking van de spullen in de tent. Met een walky-talky kon verbinding gemaakt worden met de politie.
foto nachtploeg, fotoboek Fancy Fair
Zondag 26 mei
Tot slot werd de week feestelijk afgesloten met een slotbal, waarbij leden van Magistri Vox optraden als Ethiopische dansers. Aan het einde van de avond werd de opbrengst van deze week bekend gemaakt. Het werd maar liefst Fl 40.181,44.