logologo text

België oktober 1974

België 5 en 6 oktober 1974

Voor de tweede maal in dit jaar vetrokken we naar Vlaanderen om weer een beroep te doen op de portemonnee van Vlaanderen. De overnachting was deze keer voor de jongens in een kazerne van de B.B. of wel de slaapzaal van de dienst Bescherming Bevolking en de dames mochten de nacht doorbrengen in het St. Gabriëlleinstituut te Lierderkerk. In dat gebouw werden op 5 oktober twee diensten gehouden. In de avond weer een echt Ambassade dansfestijn. Na het feest vertrokken de mannen met een snikkend Auf Wiedersehen gevolgd door Ajax wint de wereldcup naar hun slaapzaal.

De meisjes kwamen de volgende dag naar de kazerne om daar het gezamenlijk ontbijt te gebruiken. Daar aangekomen troffen zij een vermoeide kampcommandant Ko Berendsen en een stel leden met witte bekkies aan die dachten dat Fons Wegman door hun toedoen het loodje had gelegd. Ze hadden het bed van Fons rechtop tegen de muur gezet. Fons had vanaf dat moment geen teken van leven meer gegeven en ze dachten dus dat hij misschien wel dood was. Maar Fons had gewoon de halve nacht op z'n kop tegen de muur gesteund door een rechtopstaand bed doorgebracht en genoot van de gesprekken ( angst verhalen) die hij opving. Iets verder trof men een dirigent aan die zich na 's nachts wat "voorgebeden" te hebben zich had moeten verschuilen in een hoekje.

Die dag werden er nog drie missen, vele speeches en lofliederen van en voor o.a. de burgemeester en de keukenkorporaal. Dat alles resulteerde in een opbrengst van fl 16.000,-. Dat was '"pas bête pour un petit amateur"