logologo text

Fietsenrally 1972

Fietsenrally september 1972

Ondanks de dreigende lucht en enkele klachten over het slechte weer werd er toch gestart en hoe!

Om 13:00 u werd iedereen naar de speelplaats van het Koggeschip geloodst en vanaf deze plaatst werd er gestart door Hans Haer en Henk Sol

Om kwart over een startte de eerste groep onder luid applaus van de andere deelnemers. Een uur later waren alle deelnemers vertrokken

De mensen van de telefonische hulpdienst namen hun plaatst achter de telefoon in. Gelukkig hadden de meesten geen hulp van de nodig. De meesten.... Team 88 ( later blek dit de groep Ton Sol) was de eerste beller gevolgd door team Berendsen/Van Straaten. De laatste waren hun papieren kwijt geraakt. Zij bleken niet de enige die hun papieren die dag kwijt zouden raken want de groep Haastrecht,Bouman en van Zalm overkwam dit.

Ondertussen waren de eerste groepen de controlepost van Karel Metz en Dick de Rijk gepasseerd. Voorbij gereden dus. In totaal reden 11 van de 26 teams de post van Karel en Dick voorbij. Hadden zij zich misschien iets te verdekt opgesteld?

Op de tweede controlepost zaten Theo van der Jagt en de fam van Stigt. Zij hadden het aanmerkelijk drukker dan controlepost nummer 1. Half vijf kwam de groep Ton Sol binnen. Zij beweerde alle controleposten geslecht te hebben. Dat leek wat vreemd gezien de ervaring van controlepost 1. Later bleek dat zij de handtekening van Karel vervalst hadden en dus inderdaad niet bij controlepost 1 waren geweest.

Nadat iedereen binnen gekomen was kon de jury de formulieren controleren en de strafpunten tellen. De deelnemers deden zich ondertussen te goed aan patat en hamburgers.

Om 20:00u was de jury klaar met rekenen en kon Karel de uitslagbekend maken. Maar niet voordat hij nog even de antwoorden door nam. Op sommigen vragen waren wel heel bijzondere antwoorden gegeven. Bv op de vraag wie Baden Powel was werd als antwoord gegeven :oprichter van Fokker

Ook ontstond er nog een discussie over het aantal luiken van Vredeveld. Waren het er 47 of 48? Dat zal je altijd zien op de dag van de rally was een luik weggehaald voor reparatie.

Ton Sol kreeg van Karel een papier met de handtekening van de controle post uitgereikt zodat hij alvast kon oefenen voor de volgende rally.

Aan het einde van de avond werd de vlag van de controlepost per opbod verkocht. Frans Haer ging voor fl. 10,- met de vlag naar huis. Met dat extra tientje was de opbrengst van deze dag fl. 130,-

En de winaars? Dat waren Tom, Tilly en Hetty Zalmstra

De poedelprijs ging naar Nelleke Schouw en Wilma Uytenhaak

Twee deelnemers bereikte nooit de finish. Wij vrezen dat zij nu nog steeds op zoek zijn naar de controlepost van Karel