logologo text

Ingezonden

Ingezonden door Els Fontaine uit Duitsland

Bij de eerste uitgaven van het (maand?)blad Ambassade Geuzenveld zat ik in de redactie en heb ik meegeholpen met het produceren  en rondbrengen van dit blad.

Zouden er nog exemplaren zijn?

Ik heb in een oud adressenboekje adressen gevonden, die ik vroeger zelf  met de letters „BSC“ germerkt had.

Ik heb me suf gezocht, wat deze letters betekende en kwam er na de uitnodiging en website van Ambassade Geuzenveld achter, dat deze adressen van de baby-sit-centrale waren.

Misschien wel leuk om te bekijken.

Bij het zien van de hoesplaat van plaat II word ik nog steeds bedroefd en ook kwaad. Ik heb bij de opnamen meegezongen. Mijn ouders wilden het weekend van de foto-opnamens naar de camping aan het Veluwemeer.  Ik mocht niet thuisblijven en moest mee. Wat heb ik toen gehuild!

Foto`s heb ik nog van: ( worden nog bewerkt en online gezet )

Voetbalwedstrijd Ambassade – Magister Vox

Tour naar Niederklein / Marburg / voetbalwedstrijd

Tour naar Diest / Parijs

Odiliapeel

Klein verhaaltje over het gezin, waar ik in Niederklein woonde:

Ik heb 3 dagen niet geweten, waar de wc was en durfde er na 2 dagen ook niet meer naar te vragen. De WC gebruikte ik alleen in Gasthof Germania. Dat haalde ik iedere keer net. 

In 1974 verhuisde ik naar Duitsland en hoorde van verschillende mensen, dat die ook pas sinds 3 jaren een toilet in huis hadden.

Waarschijnlijk was het toilet in Niederklein ook buiten. Overigens was ongeveer 3 jaar geleden Gasthof Germania in Duitsland in de belangstelling, omdat hier een lang gezochte misdader was opgepakt. Ik heb hierover nog een krantenartikel op internet gevonden.

Wel grappig, voor een dorp met zo weinig huizen en mensen, dat ik na 41 jaren toch weer met Niederklein werd geconfronteerd.