logologo text

België juni 1974

België - 1 juni - 3 juni1974

Met 2 bussen vertrokken we op pinksterzaterdag naar Aarschot waar de families Steven en De Witte onze gastheren waren. We sliepen en aten in het St. Armandusinstituut ( internaat).

Het leek een verlenging te worden van de Ethiopië-week. Wat een succes. Na 2 optredens stond de teller al op fl 6000,-. 's avonds met zijn allen naar de bowlingcentrum. Een groep pom-pom-pom zingende leden maakte het in de ogen van de Belgen zo bont dat zij hun honden op de groep af stuurden.

Na een voor de meesten wat korte nacht zat iedereen om 8:00 u weer aan het ontbijt omdat het koor om 9:30 u weer werd verwacht in de kerk. Er volgde deze dag nog meer optredens en opnieuw bleek de opbrengst succesvol.

In de avond een feest met onze eigen band bestaande uit Hans Tenniglo, Peter Martens en Hans Veenvliet. In de nacht spookte het. Broekspijpen waren dichtgenaaid, Sokken en veters verdwenen, en sommigen werden wakker met tandpasta in hun gezicht. Het werd dus wederom een korte nacht. Bij het ontbijt werd bekend gemaakt dat deze trip 11.500 gulden had opgeleverd.

Samen met onze gastfamilies vertrokken we naar het Zilvermeer. En wie herinnert zich niet de slag op het Zilvermeer. Daar waar "Generaal" Haer bijna het leven liet bij een enterpoging. Mede door het weer werd het een heerlijke dag die we met een diner in Hilversum afsloten. Tijdens dit diner werden de heer en mevrouw Stolp bedankt voor hun chaperonne werk. Het was de laatste keer dat zij meegingen. Vanaf nu waren we oud en wijs genoeg. De speech die Theo van der Jagt hield zal niemand zich meer herinneren maar wel een huilende Toos Postma die, niet gewenst, getroost werd door Hans den Hollander.

fotoboek Belgie juni 1974