logologo text

Auto puzzeltocht 1978

AUTO PUZZELRIT 17 juni 1978

Na een aantal keren in Noord Holland rondgereden te hebben hadden enige enthousiastelingen een autorit op papier gezet met als doel andere fanatiekelingen dezelfde route te laten rijden. Met één groot verschil dat de laatste groep van 18 auto's deze rit moest rijden in de avond.

De deelnemers mochten eerst hun buik vol eten met nasi, die op speciale wijze van de plaatselijke chinees werd betrokken. De eerste hongerige coureurs kwamen om 18:00u aan in het blauwe zaaltje. Vanaf dat moment had onze Chinese kok het druk. Hij bakte het ene na het andere eitje terwijl de serveerster iedereen van eten en drinken voorzag. Al snel bleek dat de voorraad eten niet genoeg was voor de 60 aanwezige hongerige zielen. Dus liet de kok een nieuwe voorraad aanslepen wat voor een aantal aanwezigen weer aanleiding was om nog maar een bordje te nemen.

Om precis 19:30u werd de eerste auto weggestuurd. Na enige keren links en rechts afgeslagen te hebben kwamen de deelnemers op de eerste post in Oostzaan terecht waar de deelnemers bij een ogenschijnlijk vreemde door de tuin moesten lopen. Het bleek het huis van Mea Rosseboom. Er moest een zinnetje gemaakt worden van losse letters. Met een beetje hulp van Mea kwamen de meesten met de juiste oplossing "rijden is plezier".

Na dijkjes, laantjes, ventwegen en de nodige opdrachten kwamen de teams aan bij café Het wapen van Friesland. Helaas niet alle teams bereikte het café. Eén team vond Noord Holland zo prachtig dat dit team meteen richting Leeuwarden verdween, de weg kwijt raakte en vervolgens maar terug ging naar Amsterdam. Na de controle in het café ging de rally door via allerlei kleine weggetjes. Het begon nu ook al wat donkerder te worden. Bij een afgelegen parkeerplaats, waar menigeen bijna de bosje inreed moest men voor de tweede keer bloemen laten zien. Dat leverde ook wel weer aardige taferelen op zo vingen wij op "zie je nu wel dat je die bloemen moest bewaren stommerd"

Bij deze post kregen de deelnemers wat spullen mee waaronder een plastic zakje dat gevuld moest worden met zand. Een van de teams had in het donker niet goed gekeken en in plaats van zand een hand stinkende mest meegenomen. Vervolgens ging de weg via Zaanstad naar Haarlem, Spaarndam en de Eendrachtpolder. Hier roken enkele coureurs de eindstreep en spurten in een keer op de finish af. Daarmee de laatste controle post missend. Al met al werd het dik nachtwerk.

De winnaar was team Frank de Groot en de hekkensluiter was Jose Breidenbach.