logologo text

Ambassade-Buddah

Voetbalwedstrijd Ambassade-Buddah 4 december 1971

We speelde op het terrein van Reaal Serang in Ookmeer. De scheidsrechter was Karel Metz en die werd geassisteerd door een grensrechter van ambassade in de persoon van Dick de Rijk en een grensrechter van Buddah in de persoon van Wilie Hagestein.

Na 6 minuten spelen stond Ambassade al voor door een eigen doelpunt van Buddah. Door deze voorsprong kregen de Ambassadespelers vleugen en na 23 minuten stond het al 4-0 door doelpunten van Peter , Ronald en Rob. Daarna werd er wat gas teruggenomen zodat de ruststand eveneens 4-0 was. Na de rust kwam Buddah beter in zijn spel en na 30 minuten stond het dan ook 4-2 door doelpunten van Frans Vereer en Joop Hessels. Het spel werd gaandeweg harder en na een buitenspel doelpunt ( niet gezien door grensrechter Ellie) van Ronnie barste de bom. Scheidrechter Karel werd belaagd door boze Buddah spelers en verliet het veld. Theo sprong in en floot de laatste 15 minuten waarin nog een doelpunt werd gescoord door Freek waardoor de eindstand 6-2 was.